Светът през очите на древнокитайските мислители

Новото и луксозно преиздание вече може да намерите по книжарниците
Обновена: 22 дек 2011 12:41 | 22 дек 2011 12:40, Петя Славова
0
Светът през очите на древнокитайските мислители
Снимка: ИК „Изток-Запад

Ако искате да прочетете повече и да вникнете в начина на мислене и възприятие на света от страна на древните китайски философи и мислители, можете да се сдобиете с подробна и изключително интересна информация в новото и подобрено издание на сборника „Древнокитайски мислители”.

Новото и луксозно преиздание значително се отличава от своите предшественици и то не по съдържанието си, което е непроменено, а по публиката, за която е предназначено.

Всяко следващо поколение възприема заобикалящото го по различен начин, заявява нови позиции, установява нови критерии и има различно светоусещане, попива и изпитва въздействието на текста по нов начин. Древната китайска мисъл е кратка, точна, съзнателно конкретизирана и много дълбока. Днес не всеки би я възприел така, както са я възприемали поколенията, имали удоволствието да се запознаят с четивото чрез предните две издания, датиращи на няколко десетки години.

Настоящото, първо по рода си издание представлява интерес както за специалиста, така и за любопитния читател. То дава една дълго липсвала у нас информация, която има потенциала да активизира читателските изисквания и търсения в областта на източната философия. Сборникът представя оригинални произведения на древнокитайската философия и култура, които са едни от най-ранните в човешката история. Древната китайска култура е също и една от твърде малкото култури, изминали без съществено прекъсване своя няколко хилядолетен път на развитие.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари