Автор
Woman.bg

Ветрилото във Фън Шуй – символ на вечния живот

Според фън-шуй вашия дом е перфектното място за работа, забавления и почивка.

Домът ви е красив, но и изчистен – съвременния дизайн позволява на всички важни енергии да циркулират хармонично.

Ветрилата са служили на хората още преди 3000 години. Първите са били изработени от пера и дълга дръжка и са служели за украса или са символизирали властта на притежателите им. Това бил един скъп и добър подарък или сувенир.

Ветрилото е един от любимите символи във фън шуй.

С негова помощ, можете да заредите дома си с положителна енергия и да стимулирате всеки сектор, от който имате нужда. Ветрилото е символ на дълъг живот, семейна хармония, а в миналото и на високо обществено положение.

Ако се решили да поставите ветрило в дома си, изберете зона, която отговаря за славата – това е южната част.

Желателно е на него да бъдат изобразени паун или орел. Ако пък искате здраве в дома си, нека изображението бъде на ела или кедър. Тогава обаче ще го поставите в източната част на помещението. За да привлечете пари фигурата нека е с рибки.

Ако искате да увеличите енергията в каквото и да е помещение просто закачете ветрило на стената и вече всичко зависи от избора на съответния цвят и разбира се, нещо много важно – размер.

Цветът е по желание, но никога не поставяйте голямо ветрило в малка стая, защото ще донесе само безпокойство, или пък малко в голяма – тогава то просто няма никаква сила.

Много мъже и жени са използвали ветрилото, както като инструмент, така и като оръжие в кунг фу практиките. Силата на това изобретение се използва и до днес от много източни народи.