Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Звуци, които лекуват

Звуци, които лекуват

Нина НордНина Норд
Джедай
760495
Звуци, които лекуват

В древния Изток са били убедени, че звуците действат върху нервните центрове. Когато се произнасят определени звуци, това може да повлияе върху различни видове болести.

Преди произнасянето на звука трябва да седнете, да отпуснете ръцете си покрай тялото, да сте в състояние на пълно спокойствие и мислено да се концентрирате върху болния орган.

Казвайте звуците отчетливо, но не много силно, докато издишвате въздуха. Повтаряйте звука 12 пъти с интервал от 3 секунди. Звуковата терапия се провежда три пъти дневно.

Когато произнасяте звуковото съчетание ОМ, активизирате работата на целия организъм, влияете добре върху високото кръвно налягане, като го балансирате.

Звуци, които лекуват

Звуковото съчетание СИ намалява напрежението след стрес. Звуковото съчетание ОЙ действа добре върху работата на червата и облекчава състоянието при хемороиди.

За укрепване на сърдечния мускул трябва да повтаряте звуковото съчетание МПОМ. При бързото му изговаряне той звучи почти като ПА.

Звуковото съчетание ЛАМ влияе добре върху проблеми с простатата и при запек. Съчетанието ГУО се произнася при болести на черния дроб и жлъчката. Ръцете трябва да са върху областта на черния дроб.

Заболяванията на сърцето и на червата се отстраняват при произнасянето на звуковото съчетание ГЕМ. То се произнася девет пъти, като ръцете трябва да са върху сърцето или върху стомаха.

Звуковото съчетание ДОН помага при заболявания на далака, трябва да се произнесе дванадесет пъти, като ръцете се слагат върху диафрагмата. При болести на дебелото черво и на белите дробове се произнася звуковото съчетание ШЕН.

Звукът Ю помага при болести на бъбреците и пикочния мехур, използва се и за премахване на различни видове болка. При произнасянето му дланите трябва да са в областта на опашката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
48
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ив
Ив
21.01.2012 11:28
Вибрацията на звуците има невероятна сила. Това се казва в много източници, не само в източните философии. Дори може да се обясни с помощта на физиката и няма нищо чудно. От тук идва извода, че трябва да внимаваме какво говорим, трябва да се повтарят позитивни неща - те носят хубави вибрации, които влияят не само на организма, а и на цялостния ни живот. Дори в Библията пише "в началото бе словото" и това не е случайно.
5
0